Fantastiske Karoline Erdal er verdsmeistar !!!

Postet av Førde IL den 29. Jan 2016

Dobbelt norsk i junior-VM

firda.no 29.01.16 kl. 10:50: No er ho best i verda

Førde-jenta Karoline Erdal vart fredag føremiddag verdsmeister i skiskyting. Under meisterskapen i Romania vann Førde-jenta sprinten i rein utklassingsstil, og var innpå halvminuttet raskare enn den norske lagvenninna, Emilie Kalkenberg, som fekk sølvmedaljen.

- Eg er så glad. Eg har aldri følt det slik som dette tidlegare. Men denne kjensla er det beste eg har opplevd, jubla Erdal overfor Norges Skiskytterforbund sin representant i Romania rett etter målgang. Og ho la til: - Eg er så glad, og så stolt over meg sjølv, strålte Førde-jenta.

Erdal skaut fullt hus på den første liggande skyting, og med berre ein bom på ståande, var det ingen av konkurrentane som var i nærleiken av å hamle opp med ho.

På torsdag vart Erdal nummer seks på normalprogrammet, og på samme måte som ho den dagen var blant dei raskaste i sporet, så var det ingen kunne følge ho på sprinten i dag.

Til helga skal Erdal også gå stafett under junior-VM i Romania.

http://www.firda.no/sport/skiskyting/forde/no-er-h...

nrk.no 29.01.16 kl. 11:11: Dobbelt norsk i junior-VM

Skiskytter Karoline Erdal tok gull på sprinten i junior-VM i Romania fredag. Førde-jenta hadde 9 treff og full klaff i sporet. Sølvet gikk til Emilie Ågheim Kalkenberg. – Denne følelsen er den beste jeg har opplevd, sier Erdal i en pressemelding.http://www.nrk.no/sport/dobbelt-norsk-i-junior-vm-...

dagbladet.no 29.01.16 kl. 11:15: Dobbelt norsk i ungdoms-VM i skiskyting

Karoline Erdal var best på sprinten i ungdomsklassen i junior-VM i skiskyting. Emilie Ågheim Kalkenberg sørget for dobbelt norsk.Cheile Gradistei, Romania (NTB): Erdal var suveren både i løypa og på standplass. Førde-jenta bommet en gang, men det var nok til å sikre gullet med 28,5 sekunder ned til Kalkenberg, som hadde like mange bom.

Ågheim Kalkenberg tok sølvet med fire sekunders margin til ukrainske Anna Kryvonos. Kristina Skjevdal ble nummer 13. VM i skiskyting for ungdom og juniorer pågår i rumenske Cheile Gradistei.

http://www.dagbladet.no/2016/01/29/sport/skiskytin...

skiskyting.no 29.01.16: Dobbelt norsk på jentenes sprint i junior-VM

I dag var det sprint for kvinner ungdomsklassen i junior-VM, og de norske jentene sørget for nok en jubeldag, da de tok med seg både gull og sølv hjem!

Førde-jenta Karoline Erdal var suveren både i løypa og på standplass og sikret norsk gullfest i Cheile Gradistei i Romania. Hun skjøt 9 treff og hadde også en meget god dag i løypa.

Etterpå var det en superglad jente som kunne klatre øverst på seierspallen.
- Jeg er så glad! Jeg har aldri følt det sånn før, men denne følelsen er den beste jeg har opplevd. Jeg er så stolt over meg selv og Emilie, sier gulljenta.

Emilie Ågheim Kalkenberg fra Skonseng UL gjorde dagen endra bedre da hun med startnummer 72 kjempet seg inn til sølvplass. Med 4 sekunders margin til nr. 3 sikret hun norsk andreplass. Emilie hadde også 9 treff og var 28,5 sekunder bak Karoline i mål.

- Dette er helt rått! Jeg følte ikke at jeg gikk så fort, men det gjorde jeg jo, jublet sølvjenta.

Kristina Skjevdal fra Røros IL gikk inn 13. plass. Med 2 bom var hun 1,16 minutt bak Karoline i mål.

http://www.skiskyting.no/no/nyheter/Dobbelt+norsk+...


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.