Vart heidra med idrettsprisar

Postet av Førde IL den 17. Mai 2016

Firda.no - Publisert: 17. mai 2016, kl. 21:51

Førde IL toppidrettsstipend og Finn Friis Hafstad Minnestipend vart delt ut under 17. mai-feiringa i Førdehuset.

 Frå venstre Silvia Kapstad (styrkeløft), Torstein Bu (langrenn), Gjøran Tefre (langrenn), Karoline Erdal (skiskyting) og Håvard Gutubø Bogetveit (skiskyting).

Frå venstre Silvia Kapstad (styrkeløft), Torstein Bu (langrenn), Gjøran Tefre (langrenn), Karoline Erdal (skiskyting) og Håvard Gutubø Bogetveit (skiskyting). (Foto: Geir Ivar L. Ramsli, Firda)

Førde IL toppidrettsstipend:

Tor Starheim frå Førde Idrettslag kunne fortelje at Karoline Erdal mellom anna har vunne gull i junior-VM i skiskyting sprint, VM-bronse i stafett, pluss gull i junior-NM fellesstart.

I tillegg er Erdal òg ein særs dugande motbakkeløpar, langrennsløpar, skyttar og skifeltløpar.

Ho er òg teken ut på utviklingslandslaget i 2016/2017.

Silvia Kapstad var utteken på juniorlandslaget i styrkeløft hausten 2015, og har billett til junior-VM i Praha i september.

Ho har mellom anna vunne VM-sølv i benkpress med 132,5 kilo og VM-bronse i markløft med 192,5 kilo.

Kapstad vart i april Europameister for junior der ho vann alle disiplinar. Mellom anna braut Kapstad draumegrensa på 200 kilo i markløft, og ho sette ny personleg rekord samanlagt med 542,5 kilo.

Kapstad har òg spelt fotball for Førde sitt damelag, og ho har vore instruktør på Førde ILs Sommaridrettsskule i fleire år.

Gjøran Tefre er mellom anna rangert som Norges 50. beste langrennsløpar på herresida, og han debuterte i World CUP sesongen 2015/2016.

I desember 2015 var Tefre kåra til Årets idrettsnamn av Firda-lesarane, og kom i april med på allroundlaget til Thomas Alsgaard.

Håvard Gutubø Bogetveit fekk i februar sin første pallplass i verdscupen i skiskyting i Canmore i Canada då han som ankermann på det norske mixed stafettlaget gjekk inn til ein 3. plass.

Tre veker seinare tok han EM-bronse i mixed stafett i Russland.

Finn Friis Hafstad minnepris:

Torstein Bu vann sølvmedalje i langrenn for U23 på Meråker i 2016, og har hatt jamt gode topp 10 resultat i Norgescupen.

Komiteen for minnefondet har merka seg at Bu kan syne til sterke idrettsprestasjonar i sesongen 2015/2016, og at han er eit godt førebilete for dei andre langrennsløparane i Førde IL. Bu tek òg aktivt del på alle nivå i gruppa, heiter det grunngjevinga.

Lenke firda.no: http://www.firda.no/sport/forde/vintersport/heidra...
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.